Ibland är det bra med krig!!

Hej där alla spel-nerds!

Citatet på överskriften är från den gamla goa 90-tals gruppen Just D. Kan det vara bra med krig? Svaret på det får Ni inte här men däremot kan jag bestämt säga att det kan vara KUL. I ASL iallafall. En kul och rolig omgång har spelats.

Ryssen (läs Vi) har köpt in en massa guns och försökte spränga bort den elaka tysken. Tysken stod emot och många missar från ryssen blev det oturligt nog. Sedan slog det ned hård artillerield runt fötterna på ryssen. Det kalla Budapest förvandlades till en krater. Tysken hade lagt upp sina artilleripjäser på höjden Kis-Svabhegy och bombade hårt ner mot tåghuset i staden. Ryssen tog en del skada och blev naturligtvis skärrade.

En stor pjäs från ryssen (.150) rullades fram mot en hus där tysken försvarade. Jag rullade tärningarna och slog 1-1. Vilken träff va!! Det är kul med krig. Dock var tysken inte lika road som ryssen (Psst det jag inte skriver är att jag råkade göra sönder en egen artilleripjäs precis innan, sschh).

I stridens hetta så sköts vår sniper ner av deras. Tyskens pricksäkra sniper sikade in sig och sköt ett förödande skott.

Kan sammanfatta omgång som verkligen intressant och kul. Börjar se skönheten i spelet nu.

Har lånat hem regler av mina goda vän och börjat läsa regler om infanteri och de olika spelfaserna. I ASL lämnas inget åt slumpen. Mycket regler men ändå finns det en röd tråd.

När jag började läsa tyckte jag dock att reglerna är rätt ”pang på”. Känns som detta är inget för nybörjare av konfliktspel. Många förkortningar gör att man inte får vara det minsta trött eller seg när man pluggar ASL. Råkade själv ut för detta då jag läste innan jag somnade. Det känns att få 2kg regelbok på näsan innan man somnar…

Har tagit med regelboken ned till västkusten där jag spenderar helgen. Kommer säkert råka ut för samma sak ikväll. Men det är det värt…för i krig får man skador. Ibland är det bra med krig helt enkelt!!!!

Bild

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s